Vojtěch Marek

Česko? Nejlepší země k žití.

13. 04. 2017 9:59:27
Je někde na světě místo, kde se člověku může žít lépe, než u nás? Domnívám se, že rozhodně ne. Važme si země, kde žijeme.

Ano, domnívám se, že Česká republika je v současnosti jedním z nejlepších míst k žití. Jestli ne vůbec nejlepším. Ne, nezbláznil jsem se. A ano, máme tady spousty problémů. Špatný stav dopravní infrastruktury(dálnice, železnice), Babiše a jeho snahu koupit si celou zemi atd... Ale! Máme tady nádherné ženy a skvělé levné pivo. A taky fotbal a hokej. Teď však vážně. Kde jinde bychom chtěli žít?

Asi málokdo by chtěl žít na východ od nás. Na Slovensko se stěhuje málokdo, naopak se Slováci stěhují k nám. Kvůli lepším pracovním možnostem a kvalitnějšímu školství. Ukrajinu a Rusko automaticky vyřazuji. Země, kde je válka a chudoba, tam snad nikdo nechce. A Rusko...projel jsem ho celé stopem a v létě opět pojedu stopem z Kamčatky domů, ale není to země, kde bych chtěl žít. V Polsku mají lidé zase mnohem katoličtější mentalitu. A mnohem nižší platy. A taky bylo Polsko za války srovnané se zemí. Oproti Česku, které je plné krásných architektonických skvostů.

Co tedy Západ? Západ, obávám se, je v rozvratu. Je to starý muž, který hodně prožil a hodně dokázal. Ale teď už chce jediné. Chce dožít. Nemá ambice se aktivně bránit útočníkům, zkrátka jen doufá, že nějak přežije. Zoufalost se ukazuje především v posledních letech v souvislosti s nezvládnutím migrační krize a s tím souvisejícím terorismem. Každý týden v Evropě islamisté odpálí bombu nebo někoho přejedou náklaďákem. Odpověď na to? ,,Je suis ,,doplň místo tragédie" na facebooku. To není moc razantní odpověď útočníkům.

Ve Francii už rok trvá výjimečný stav, ta se ještě snaží bránit. V ulicích jsou vojáci se samopaly. A to nepřetržitě. V Německu dělají, že je všechno v pohodě. Samozřejmě, že není. O několika stovkách tisíc lidí, kteří přišli do jejich země, neví v podstatě nic. V Belgii i Francii a dalších zemích jsou ,,No go" zóny. Místa, kam normální lidé nechodí. A kam bohužel nechodí ani policie.

Mimochodem jedním z důvodů, proč je takřka nemožné tyto problémy řešit, je politická korektnost.Pamatujete, jak se říkalo, že není možné spojovat masovou migraci a terorismus? Že kdo odmítá uprchlíky, tak je xenofobní? Není to tak dlouho zpátky. V České republice je debata ještě normální. Máme tady svobodu slova(oproti jiným zemí velmi nadstandardní). Proč v jiných zemích volí Le Penovou, Wilderse a další? Protože jsou už lidé zoufalí z toho, že systém nefunguje.

Važme si tak naší krásné země, kde se nestřílíme na ulicích. Kde můžeme libovolně nadávat na cokoliv, kromě finančních úředníků na Babiše. Země, odkud můžeme kdykoliv odjet, protože nás tady nikdo násilím nedrží. Země, kde před rokem byl největším problémem Piškotygate. Zkrátka piškoty chutnaly jinak, než dřív. A ve chvíli, kdy změna chuti piškotů je pro váš národ největším problémem, tak víte, že tady chcete žít. Protože jinde mají opravdu závažné problémy. Protože tady je krásně.

Autor: Vojtěch Marek | karma: 29.35 | přečteno: 1000 ×
Poslední články autora