Vojtěch Marek

Teror a slepota - kdy Evropa prohlédne?

8. 06. 2017 10:14:30
První známější útoky např. v Paříži šokovaly Evropu. Teď už se kvůli nim vzrušuje jen málokdo. Jak je možné, že státy EU rezignovaly na základní službu svým občanům?

Paříž, Brusel, Manchester. Jména jen hrstky měst, kde byly v posledních letech provedeny sebevražedné atentáty vedené islamisty. Zemřely stovky lidí, další byli zraněni, jiní přišli o své přátele a rodiny. A reakce? Více betonových bariér, vojáci v ulicích se samopaly, omezování svobody vlastním občanům. Ale co sebekritika? Co revize imigrační politiky?

Belgie, Francie, Velká Británie a další státy, kde islamisté vraždili jsou též zeměmi s vysokou imigrací z muslimských zemí. A až na výjimkou Breivika v Norsku, vraždili muslimové. Analyzovat důvody, proč již v Evropě není tak bezpečno jako dřív, to je hračka. Ale co s tím?

Bohužel všechna snadná řešení mají velké trhliny. Represe vůči muslimům povede k další extremisaci a dalším útokům. Odvézt všechny pryč je zcela nemožné. Ale nejhorší možné řešení je zvyknutí si na to. Zvyknout si na to, že jdete po ulici, kde chodíte každý den do práce a nějaký šílenec vás tam zabije. A zabije vás ve jménu ,,kultury", která je stovky let za námi. Ten pocit bezmoci je zkrátka zničující, tudy cesta nevede.

A moje navrhovaná řešení? Obnovit funkce státu, které jsou základní a omezit nadbytečné. Stát nemá řešit feminismus, gender a kouření v hospodách. Stát má především zajistit elementární bezpečnost svým občanům.

Tudíž musíme:

Poslat policii, klidně v doprovodu armády do problematických ghett. V případě potřeby i zavézt v těchto lokalitách výjimečný stav.

Neodzbrojovat své vlastní občany.

Tvrdě vymáhat právo všude. Ne jen tam, kde je to snadné.

Zakázat stěhování radikálních muslimských kněží do EU.

Přerušit financování evropských islamistů.

Tvrdě bránit své hranice a pouštět do Evropy pouze lidi, kteří mají právo sem jít.

Potápět pašerácké lodě a migranty důsledně vracet do zemí, kde se nalodili.

Nejednat unáhleně. Zachovat chladnou hlavu.

Nedávat obrovské částky na migranty. Ale zajistit, i vojensky, znovuobnovení rozvrácených států, odkud migranti proudí.

A především... se z toho nepodělat.

To, co islamisté chtějí je, abychom propadli panice a strachu. Oni nemají sílu nás vojensky zničit či obsadit, proto se uchylují k terorismu. Protože to je právě zbraň slabých.

Autor: Vojtěch Marek | karma: 38.91 | přečteno: 1737 ×
Poslední články autora